24.februar

Molo everybody:)

Nå er vi i full gang med å lære oss Xhosa (Eller klikkespråket som Marit og Nina ville sagt) Me har lært oss "Hallo"(Molo), "Kossen har du det"(vett ikke kossen det skrives), "hold denne"( Bamba) og " eg har det fint"(vett ikke kossen det skrives).
Me har inngått en deal med sjåføren som tar oss til barnehjemmet at vi skal lære han to nye norske ord hver dag, en på veien til og en på veien fra. I bytte mot at han lærer oss to Xhosa ord til dagen.

Barnehjemmet har 9 hus, hvor det jobber/bor en sosialarbeider og bor mellom 14 - 17 barn. Marit har blitt plassert i hus nr 5, hvor det bor senior jenter fra 12 til 18 år. Marit er veldig fornøyd med sosialarbeideren i dette huset, hun er vennlig, imøtekommende og tar godt vare på henne.
Nina og Ine er plassert sammen i hus 4, dette på grunn av at det var et stort behov for hjelp i dette huset. I huset bor det 16 gutter fra 3 til 14 år. VI har blitt advart mot at sosialarbeideren i dette huset kan være noe å bryne seg på, noe vi har merket, men det blir bedre fra dag til dag.

Vi begynner å komme inn rutinene rundt i institusjonen og blir mer og mer kjent.
I dag deltok vi på et kurs om hvordan en kan bruke media til å skape oppmerksomhet rundt prosjektet du driver med. Kl 12 hadde vi et møte med dr. Watson(direktøren på barnehjemmet) hvor vi fikk litt info om hvordan vi skal gjøre ting og hva hun forventer av oss. I begynnelsen av neste mnd skal det være en golfdag for å samle inn penger til barnehjemmet hvor vi skal være med å bidra med et ekstra par hender. Denne lørdagen skal vi hjelpe til med å fylle "goodie bags" til golfdagen.


Townshippen;
På søndag fikk vi en mini sightsing gjennom en township.
På den ene siden av veien var det hus som dette...Mens det på andre siden av veien var hus som dette...

Disse husene er ikke så gamle. Regjeringen bygger hus for å forbedre kårenen i townshippene.

I morgen blir det kanskje en tur ned til sentrum for å handle litt sårt trengte klær.

Tattlast!

2 kommentarer

Ingrid

25.feb.2010 kl.21:49

sån har eg sitt føre meg sør afrika, me sånne små å nesten falleferdige hus å sån, mens d huset dåkk bor i e jo ganske fint d! kjempebra at dåkk lære dåkke språket då, så kan dåkk komma heim å læra oss t sommaren hehe...høres ut så dåkk har d kjekt! :)

marit

28.feb.2010 kl.20:12

kjekt å høre hvordan dere har det og hvordan det går i jobben Bare håpe at det går rette veien hele tiden Lykke til

Skriv en ny kommentar

Marit, Nina og Ine

Marit, Nina og Ine

21, Stavanger

avreise 11 februar 2010

Kategorier

Arkiv

hits